مشاورِ تو!

برای اولین بار مشاوره آنلاین تلفنی در سطح کشور توسط مهندس غیاثوند

راه های ارتباطی برای تعیین وقت مشاوره

09199100315  -  02126473180

saeed ghiasvand konkoor slide

معرفی کامل رشته پزشکی و بازار کار و درآمد و تعداد واحدها

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

سلام طلاپور هستم از دانشگاه علوم پزشکی ایران، در رشته پزشکی تحصیل می کنم و در این مقاله می خوام این رشته رو بصورت مختصر ولی مفید بهتون معرفی کنم. رشته پزشکی همونطور که خودتون اکثرا میدونین یک دوره ۷ ساله است که یکسری مقطع هایی رو در بر داره که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

شما دانشجویان این رشته با گذروندن هر مقطع و اون آزمون مربوط به اون مقطع می تونین وارد دوره بعدیش بشین. در آخر هم دو سال طرح رو میگذرونین که بعد از گذراندن طرح میتونید مدرک دکتری عمومی رو بدست بیارید.

 

حالا این هفت سال چی به یک دانشجوی پزشکی میگذره؟

هفت سال شامل دوره علوم پایه است، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی بایلینی و کارورزی بالینی که به کارآموزی بالینی استاژری و به کارورزی هم انترنی گفته میشه. وقتی یک فردی کنکور سراسری رو پشت سر گذروند و توی رشته پزشکی قبول شد و وارد دانشگاه هم شد ابتدا میاد یه 5 ترم اول رو میگذرونه که به این 5 ترم دوره علوم پایه میگن، که 2.5 سال هم طول میکشه که دوره علوم پایه شامل یکسری دروسی مثل بیوشیمی، بافت شناسی، ایمونولوژی، فیزیولوژی، آناتومی، روانشناسی، جنین شناسی، تغذیه، ژنتیک، زبان تخصصی و در کنارش یکسری دروس عمومی هم داریم که کلا این 2.5 سال یعنی این 5 ترم یکسری کلاس های تئوری و عملی رو دربر میگیره که همشون توی دانشگاه انجام میگیره و دانشجو نمیتونه تو بیمارستان فعالیت داشته باشه.

بعد از گذراندن این 5 ترم، دانشجو می بایست آزمونی بده تحت عنوان آزمون جامع علوم پایه که از طرف وزارت بهداشت گرفته میشه کسی که توی این آزمون قبول شده میتونه به دوره بعدی یعنی دوره فیزیوپاتولوژی یا آسیب شناسی ورود پیدا کنه.

 

03 pezeshkii bio 02

 

مهمترین واحدهایی که توی دوره علوم پایه پشت سر گذاشته میشه واحدهای آناتومی و فیزیولوژی هستش که به نسبت به بقیه توی دوره های دیگر پزشکی توی این 7 سال کارآمدتره. همانطور که گفتم بعد از 2.5 سال علوم پایه دانشجو رشته مقطع فیزیوپاتولوژی میشه که تو این دوره در رابطه با شناخت مکانیزم بیماری ها مطلب یاد میگیریم درباره نشانه های بیماری ها،  تشخیص یک سری مطالب راجع به درمان بیماری ها که یک دوره کوتاه تریه نسبت به علوم پایه و بعد از تمام شدن این مقطع دانشجو وارد دوره کارآموزی بالینی یا " استاژری " میشه که هدفش اینه که آثار و علایم بیماری ها رو از دیدگاه بالینی بررسی کنه یه سری واحدهایی گذرانده میشه در رابطه با روش برخورد با بیمار تهیه شرح حال و نحوه تشخیص و درمان.

بعد از گذراندن این دوره استاژری که مقطع سوم رشته پزشکی هست وارد دوره کارورزی بالینی میتونه بشه دانشجو که البته قبل از این دوره باید یک آزمون یا یه کنکوری بده به عنوان کنکور جامع کارورزی یا پری انترنی که اگر کنکور قبول شد میتونه وارد دوره انترنی بشه.

توی این دوره کارآموزی که گفتم یک سری واحد هایی مثل بیماری های اعصاب، عفونی داخلی، جراحی ارتوپدی کودکان و زنان و روانپزشکی گذرانده میشه و همونطور که گفتم دانشجو کنکور رو میده و اگر قبول شد وارد دوره کارورزی میشه توی دوره کارورزی هم که توی بیمارستان ها گذرانده میشه میتونه معاینه و تشخیص داشته باشه اون کارورز و اقدامات درمانی لازم را انجام بده.

 

پس توی این دوره انترنی دانشجو تمام چیزهایی که توی مرحله قبلی یا  استاژری یادگرفت به کار میبره میره بالا سر بیماران و به کمک استاد ها میاد تشخیص و درمان میکنه. در کل دوره پزشکی دوتا امتحان اصلی داره یکی که امتحان علوم پایه است و یکی امتحان پری انترنی و جامع کارورزی که باید حتماً این دو امتحان را قبول بشه تا به مرحله بعدی بره.

 

03 pezeshkii bio 01
 

خوب وقتی که یک دانشجوی پزشکی این 7 سال رو پشت سر گذاشت به ترتیبی که گفتم و طرحش رو هم همینطور با گرفتن مدرک دکتری عمومی فارغ التحصیل شد یعنی میتونه تو کارهای تشخیصی بیمارستان ها و درمانگاه ها فعالیت داشته باشه و میتونه تو یک مدیریت مراکز بهداشتی فعال باشه یا اینکه توی امور پژوهشی تحقیقی فعالیت کنه خلاصه اینکه بازار کار برای دانشجوی پزشکی وجود داره چون که هنوز خیلی شهرهای کوچک کشور هستند که جزو مناطق محروم هستند و نیاز به یک پزشک داره یعنی یک پزشک عمومی میتونه یکسری مراکز پزشکی درمانی و مناطق محروم ، ویا اینکه یک مطب بزنه یا توی بیمارستان ها کلینیک ها اورژانس ها و درمانگاه ها حتی ورزشگاه ها هم فعالیت داشته باشه.

 

اگر هم یک پزشک عمومی خواست ادامه تحصیل بده میتونه آزمون دستیاری یا آزمون تخصص رو بده توی ۲۳ رشته تخصصی که وجود دارد ادامه تحصیل بده یا اینکه توی درس علوم پایه که خدمتتون گفتم مثل فیزیک پزشکی مثل ژنتیک، آناتومی فیزیولوژی و هر کدوم از این هاا که خواست تخصص بگیره و بعد از آن هم اگر کسی خواست فوق تخصصش رو.

 

و یک نکته دیگه که میمونه اونم موقعیت آینده شغلی در خارج از کشور هستش که یک کسی که پزشک عمومی هستش توی ایران وقتی میخواد بره خارج از کشور فعالیت کنه حتما برای اینکه اونجا هم به عنوان یک پزشک عمومی شناخته بشه باید آزمون مربوط به اون کشور رو بده.

مثلاً برای کشور آمریکا یک آزمونی هست به عنوان USMLE که اگر کسی میخواد توی آمریکا فعالیت داشته باشه به عنوان یک پزشک باید حتما این آزمون رو شرکت کنه توش تا بتونه اونجا به عنوان یک پزشک عمومی شناخته بشه.

و در آخر این رو هم بگم که کسی که کنکور سراسریش رو پشت سر میذاره و وارد پزشکی میخواد بشه، فقط نباید دنبال اون پرستیژ پزشکی باشه یا اون منفعت مالی که ممکنه پزشکی براش داشته باشه، چون اینطوری حتی مدرک دکترای عمومی اش هم نمی تونه بدست بیاره. کسی که وارد دنیای پزشکی میشه حتما باید علاقه خیلی زیاد داشته باشه به درس های زیست شناسی و به پژوهش در رابطه با کسب کردن اطلاعات بیماری ها و چیزهایی از این دست و دقت کافی داشته باشه خیلی زیاد حوصله خیلی زیادی میخواد این رشته و اینکه از سلامت کامل تن و روان برخوردار باشه، موفق باشید.

 

 

Pezeshki rotbe

 

____________________

مشاوره و برنامه ریزی کنکور | مطالب انگیزشی کنکور | مقالات کاربردی قبولی در کنکور

مهندس سعید غیاثوند

articles

Our Rating: 76% - 30 votes
76%

راه های ارتباطی با سعید غیاثوند

locationآدرس آموزشکاه : تهران، رسالت، خیابان هنگام، نرسیده به فرجام، ساختمان عتیق، پلاک ۳۹، واحد ۱۳
mobileموبایل : 09199100315 تعیین وقت
phoneشماره تلفن : 02126473180
instaاینستاگرام: saeed_ghiasvand_konkoor
instaآپارات: saeedghiasvand

حاضرین در سایت

ما 851 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

آمار سایت

کاربران
88
مطالب
214
نمایش تعداد مطالب
231529

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت برای سعید غیاثوند محفوظ می باشد | طراح سایت ابراهیم پور

اشکال یابی جوملا

جلسه

اطلاعات مشخصات

حافظه استفاده شده

پرس و جو پایگاه داده