مشاورِ تو!

برای اولین بار مشاوره آنلاین تلفنی در سطح کشور توسط مهندس غیاثوند

راه های ارتباطی برای تعیین وقت مشاوره

09199100315  -  02126473180

saeed ghiasvand konkoor slide

بررسی و راهنمایی : حافظة خود را چگونه تقويت كنيم؟

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

حافظة شما خيلي قوي‌تر از آن است كه شما فكر مي‌كنيد. يك دانش‌آموز معمولي مي‌تواند كتاب چند صد صفحه‌اي را به خوبي ياد بگيرد. براي قدرتمند بودن حافظة انسان دلايل علمي متعددي ارائه شده است كه به خاطر جلوگيري از اطالة كلام از ذكر آنها خودداري مي‌كنم و فقط يكي از آنها را ذكر مي‌نمايم

 - حافظة شما خيلي قوي‌تر از آن است كه شما فكر مي‌كنيد. يك دانش‌آموز معمولي مي‌تواند كتاب چند صد صفحه‌اي را به خوبي ياد بگيرد. براي قدرتمند بودن حافظة انسان دلايل علمي متعددي ارائه شده است كه به خاطر جلوگيري از اطالة كلام از ذكر آنها خودداري مي‌كنم و فقط يكي از آنها را ذكر مي‌نمايم:«ما معمولاً مي‌توانيم تمام مطالبي را كه در گفتگوها و جلسات معمولي و دوستانه تعريف شده است بدون اينكه خودمان بخواهيم حفظ كنيم و بعد از مدتها قادر هستيم آن مطالب را بازگو كنيم»


- حافظة انسان دو قسمت تشكيل شده است :

1 - ضبط
2 - فرا خواني

- تجربيات علمي ثابت كرده است كه مشكلات حافظة ما بيشتر مربوط به «فرا خواني» است. خيلي‌ها را مي‌بينيم كه مي‌گويند: آه مطلب سر زبانم است! لكن قادر به بيان آن نيستند؛ اين موضوع نشانگر آن است كه در ضبط كردن ايرادي وجود ندارد بلكه عيب در فراخواني است.

 

 "چه عواملي مي‌توانند ما را در فراخواني ياري نمايند ؟

1 - تقدم مطالب
2 - تأخر مطالب
3 - ارتباط مطالب
4 - برجستگي و نماياني مطالب
5 - مرور مطالب

 

1 - تقدم مطالب : همة ما تجربه كرده‌ايم كه قسمت ابتدايي كتاب يا فصل يا بخش و يا هر موضوع ديگر را بهتر از بقيه قسمت‌هاي به خاطر مي‌آوريم. همة ما اولين درس كتاب ادبيات فارسي دوم دبستان را كه عبارت بود از «به كلاس دوم خوش آمديد» به خاطر داريم.

2 - تأخر مطالب : تجربه ثابت كرده است كه مطالب پاياني كتاب و يا فصل و يا هر موضوع ديگر بهتر از بقية قسمت‌ها در حافظه مي‌ماند و به راحتي فراخواني مي‌شود، به عنوان مثال، اكثريت دانش‌آموزان، آخرين درس ادبيات فارسي اول دبستان را به خاطر دارند.

3 - ارتباط مطالب : اگر مطالب موضوع مطالعه با همديگر ارتباط خوبي داشته باشند بهتر فراخواني مي‌شوند؛ به عنوان مثال، شعر «باز باران» دبستان را تقريباً همه دانش‌آموزان كم و بيش به خاطر دارند، زيرا مطالب اين شعر، ارتباط جالبي با همديگر دارند و ملموس هستند و از طرف ديگر با خاطرات دوران كودكي و طبيعت ارتباط داده شده‌اند.

4 - مطالب برجسته و نمايان : موضوعات عجيب و غريب، غير عادي و برجسته و عريان و بدون پوشش بهتر فراخواني مي‌شوند؛ مثلاً، جنگ رستم با ديو سپيد را بدون اينكه خودمان بخواهيم حفظ مي‌كنيم و هميشه در خاطرمان مي‌ماند.

5 - مرور مطالب : بديهي است كه مطالب هر چه‌قدر بيشتر مرور شوند بيشتر به خاطر سپرده مي‌شوند و فراخواني آنها راحت‌تر مي‌شود. البته مرور مطالب درسي بايد بر اساس اصولي باشد كه در اين درس و همچنين در درس نه توضيح داده شده است.

"حال ما چگونه از اين عوامل استفاده نمائيم تا حافظة قوي‌تري داشته باشيم؟

شما بايد مطالعة خود را طوري زمان‌بندي كنيد كه بعد از هر 45 دقيقه مطالعه، پنج دقيقه استراحت نمائيد. البته مدت هر مطالعه, بستگي به دشواري درس دارد و هرچه‌قدر درس دشوار باشد بايد مدت مطالعه كمتر باشد. چند دقيقه استراحت بعد از هر مطالعه فوايد زير را دارد :

1 - تعداد تقدم و تأخر‌ها بيشتر مي‌شود.

2 - مطالب خوانده شده، در مغز مرور، سازمان‌ دهي و به حافظه سپرده مي‌شود.

 - شما هميشه سعي كنيد مطالب درسي را از نظر علمي به همديگر ارتباط بدهيد؛ علاوه بر اين، مطالب درسي را با طبيعت، محيط زندگي، آدم‌هاي حول و حوش، دروس ديگر و حتي موضوعات غيرعادي و عجيب و غريب و مبالغه‌آميز ارتباط بدهيد؛ به عنوان مثال، مي‌توانيد مطالب درسي را با موضوعات غيرعادي مانند اژدها، ديو، هيولا، غول، گودزيلا، گوريل انگوري، كارتن‌هاي عجيب و غريب تلويريون، كهكشان، خورشيد، ماه، گل‌ها، كوه‌ها و دره‌ها، آدم‌ هاي غيرمعمول و هر چيزي كه دلتان خواست به طور خيالي و غيرعادي مربوط سازيد.

- از ماژيك‌هاي شبرنگ و انواع رنگ‌ها استفاده كنيد.

- مطالب درسي را برجسته، رنگانگ و غيرعادي كنيد؛ به عنوان نمونه، اگر يادگرفتن مطلبي براي شما مشكل است آن را با حروف بزرگ بنويسيد و در جايي از خانه آويزان كنيد.
مطالبي را كه مطالعه نموده‌ايد بعد از ده دقيقه، يك روز بعد، يك هفتة بعد، يك ماه بعد و چهار ماه بعد (و بعداً هر وقت كه لازم باشد) مرور كنيد. بازخواني و مرور مطالب نبايد زياد وقت شما را بگيرد؛ هر مرور بايد حدود پنج دقيقه طول بكشد نه بيشتر. اگر احساس نياز مي‌كنيد كه مطالب را بايد دقيق مطالعه نماييد بايد در فرصت‌هايي غير از اين مرورهاي چند دقيقه‌اي باشد.

 

سعید غیاثوند | مشاور و برنامه ریز کنکور

موفق باشيد

articles

Our Rating: 88% - 31 votes
88%

راه های ارتباطی با سعید غیاثوند

locationآدرس آموزشکاه : تهران، رسالت، خیابان هنگام، نرسیده به فرجام، ساختمان عتیق، پلاک ۳۹، واحد ۱۳
mobileموبایل : 09199100315 تعیین وقت
phoneشماره تلفن : 02126473180
instaاینستاگرام: saeed_ghiasvand_konkoor
instaآپارات: saeedghiasvand

حاضرین در سایت

ما 426 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

آمار سایت

کاربران
88
مطالب
214
نمایش تعداد مطالب
232071

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت برای سعید غیاثوند محفوظ می باشد | طراح سایت ابراهیم پور

اشکال یابی جوملا

جلسه

اطلاعات مشخصات

حافظه استفاده شده

پرس و جو پایگاه داده