
- بازدید: 939
نکات و نحوه مرور خلاصه نویسی برای کنکور
خلاصه نویسی را از منابع مختلف انجام بده. یعنی همه نکات مربوط به یک موضوع خاص که از کتاب درسی صحبت های دبیر و کتاب های کمک درسی استخراج میشه رو کنار هم بنویس . این کار از پراکنده نویسی هم جلوگیری میکنه در خلاصه نویسی زیر هر مطلب جا برای مطلب دیگه باز کن.
"روش های خلاصه نویسی رو بهتون گفتم . یک سری نکات مهم هم وجود داره که حتماً باید رعایتشون کنی و یه جورایی پایه و اساس خلاصه نویسی رو تشکیل میده :
1 - خلاصه نویسی رو از کلاس درس شروع کن. یعنی تو کلاس تمام مطالبی که دبیر میگن رو یادداشت کن و کنار جزوه و کتاب حاشیه نویسی کن.
2 -همزمان با خوندن مطلب خلاصه نویسی نکن. این کار باعث میشه سرعت تو خوندن مطلب بیاد پایین و ناخودآگاه وسواست بره بالا.
3 - خلاصه نویسی را از منابع مختلف انجام بده. یعنی همه نکات مربوط به یک موضوع خاص که از کتاب درسی صحبت های دبیر و کتاب های کمک درسی استخراج میشه رو کنار هم بنویس. این کار از پراکنده نویسی هم جلوگیری میکنه!
4 - در حین خلاصه نویسی زیر هر مطلب جا برای اضافه کردن مطلب دیگه بذار.
"چگونگی مرور خلاصه ها:
1 - اولین مرور هر شب قبل از خواب چند دقیقه رو صرف مطالعه و تکرار خلاصه هاکن از روی نکات و کلمات کلیدی متن اصلی رو بخاطر بیاری.
2 - دومین مرور روز بعد به مدت ۳ تا ۴ دقیقه انجام بشه.
3 - سومین مرور در یک هفته بعد و در پایان هر ماه مرور کلی انجام بشه.، البته بهترین زمان مرور کلی تو جمع بندی هاست.
در آخر هم باید بگم که خلاصهنویسی یک هنر و نیازمند تکرار و تمرینه! شاید اوایل کار نتونی خوب خلاصه نویسی کنی ولی قطعاً با تمرین و تکرار از پسش برمیای.
سعید غیاثوند | مشاور و برنامه ریز کنکور
موفق باشيد