مشاورِ تو!

برای اولین بار مشاوره آنلاین تلفنی در سطح کشور توسط مهندس غیاثوند

راه های ارتباطی برای تعیین وقت مشاوره

09199100315  -  02126473180

saeed ghiasvand konkoor slide

دروس عمومي چه نقشي در كنكور دارند؟ بررسی دروس عمومی

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

دروس عمومي ، نقش زيادي در قبولي شما در كنكور دارند؛ حتي اگر يكي از درس‌هاي عمومي را از برنامة مطالعة خود حذف كنيد مثل اين است كه سم مهلكي خورده‌ايد. برخي از افراد به دروس عمومي اهميت نمي‌دهند و يا يكي از آنها را به خوبي مطالعه نمي‌كنند و در نتيجه...

 - دروس عمومي ، نقش زيادي در قبولي شما در كنكور دارند؛ حتي اگر يكي از درس‌هاي عمومي را از برنامة مطالعة خود حذف كنيد مثل اين است كه سم مهلكي خورده‌ايد. برخي از افراد به دروس عمومي اهميت نمي‌دهند و يا يكي از آنها را به خوبي مطالعه نمي‌كنند و در نتيجه، تمام زحمات خود را بر باد مي‌دهند. حال ما در اينجا نقش هر يك از درس‌هاي عمومي را در كنكور به طور مختصر توضيح مي‌دهيم :

ادبيات : ادبيات از درس‌هاي سرنوشت‌ساز كنكور است. كسي كه درك مطلب درستي از ادبيات داشته باشد به راحتي مي‌تواند به تست‌هاي آن جواب بدهد. در كنكور سال‌هاي اخير، به درك مطلب ومفهوم درس‌ها اهميت زيادي داده مي‌شود؛ بنابراين؛ طوطي وار از بر كردن درس‌ها به كمك شما نخواهد آمد بلكه فهم درس‌ها ياري‌دهنده است. علاوه بر درك مطلب، به لغات و اصطلاحات، ضرب‌المثل‌ها، اشارات استعاره‌اي و صنايع ادبي، چه در نثر و چه در نظم، توجه كنيد. همچنين، تعدادي از سؤالات كنكور از دستور و آيين نگارش داده مي‌شود. به هر حال هر موضوعي از كتاب ممكن است به عنوان سؤال مطرح شود .

" كساني ادبيات را بالاي 90 درصد خواهند زد كه بعد از فهميدن مفهوم درس‌ها، به ريزه‌كاري‌هاي متن اهميت بدهند "

- براي ياد گرفتن لغات و اصلاحات و صنايع ادبي و تاريخ ادبيات و ... آنها را بر روي كاغذ كوچكي بنويسيد و در جيب خود بگذاريد و در فرصت‌هاي مناسبي مطالعه كنيد؛ به اين كار «فيش‌برداري» مي‌گويند . از اصل شبيه‌سازي استفاده كنيد؛ به عنوان مثال، لغات زير را شبيه‌ سازي مي‌كنم :

 

" ذلت: خوار شدن، خواري، پست و زبون شدن، ذليل شدن "
" زلت: لغزش،خطا، مهماني عروسي "
" ضلت: سرگرداني، حيرت، سراسيمگي "

شما براي ياد گرفتن اين سه لغت، اگر آنها را حفظ كنيد، مطمئناً در خاطرتان نخواهد ماند. من در اينجا، يك روش شبيه‌سازي من در آوردي براي آنها مي‌نويسم: فرض كنيد «ذ» كلمة ذلت، به علت خوار و زبون شدن، كمرش از وسط خم شده است. حرف «ز» زلت مثل حرف «ز» زري خانم و لغزش است؛ حال شما فرض كنيد زري خانم در مهماني عروسي خطا كرده است. حرف «ض» كلمة ضلت مثل حرف «ض» كلمة ضلع است؛ فرض كنيد كسي در بين سه ضلع مثلث سرگردن شده است و سراسيمه، يكي از اظلاع مثلث را پاره كرده و فرار نموده است و اين موضوع باعث حيرت ديگران شده است . البته قبل از اينكه از روش شبيه‌سازي استفاده نماييد، معني و مفهوم كلمات و ريشه آنها را در بياوريد. شما مي توانيد اينگونه لغات را فيش‌برداري نيز بكنيد.

" روش شبيه‌سازي، تنها در صورتي مجاز است كه قبل از آن، مطالب را به صورت علمي بررسي كنيم و مفهوم آنها را درك كنيم "

 

- در اينجا، نمونه‌اي از تاريخ ادبيات كه شما مي‌توانيد با روش فيش‌برداري و شبيه‌سازي ياد بگيريد، آورده شده است :

عبدالحسين زرين كوب: محقق و مورخ و نويسندة معاصر
تولد: 1301
محل تولد: بروجرد
آثار:«بحر در كوزه»، «بامداد اسلام»، «با كاروان حلّه»، «نقد ادبي»، «سرني»، «از چيزهاي ديگر».

 

27 do roos omoomi

 

- براي يادگيري اين نمونه از تاريخ ادبيات شما اگر توجه كنيد مي‌بينيد كه سه تا از آثار نويسنده با حرف «ب» شروع شده است؛ از طرف ديگر، محل تولد وي نيز با حرف «ب» شروع شده است. اگر حروف اول آثار اين نويسنده را به هم وصل كنيم مي‌شود؛
سان ب3
بطور ذهني عدد3 بالاي ب را با عدد 3 تاريخ تولد (1301) ارتباط بدهيد.
به عنوان مثال ، شما مي‌توانيد اينطور تصور كنيد كه كسي مي‌خواسته يكي از كتاب‌هاي عبدالحسين زرين‌كوب را ، مثل كتاب «سرني» را «نقد ادبي» كند ولي چون آدم بي‌سوادي بوده است كتاب سرني را در كوزه انداخته و در يك بامداد همراه با كارواني سفر كرده است ولي چيزهاي ديگر همين آدم بي‌سواد به علت مشغوليت زياد، از يادش رفته و در وسط راه متوجه شده است كه «از چيزهاي ديگر» خبري نيست و ...البته بايد توجه داشته باشيد كه اين من در آوردني‌ها را هركس بايد به سليقه خودش در بياورد. علاوه بر اين، من در آوردني‌ها بايد ماشين آلات به همديگر نباشند؛ مثلاً ، اگر شما بخواهيد يك نمونة ديگر از تاريخ ادبيات را براساس شبيه‌سازي ياد بگيريد بايد مشابه مورد فوق نباشد . در يادگيري ادبيات از اصل «برگشت» استفاده نماييد اصل برگشت را جدي بگيريد و در مورد تمام درس‌ها اجرا كنيد. استفاده از اين اصل باعث مي‌شود :

1 - در زمان‌هاي كوتاهي كتاب را چندين با مرور نماييم و به آن مسلط شويم.
2 - اضطراب و نگراني ما از بين مي‌رود چون همواره خود را آماده مي‌پنداريم و حقيقتاً هم آماده هستيم.

"1- در زمان‌هاي كوتاهي كتاب را چندين با مرور نماييم و به آن مسلط شويم."
"2- اضطراب و نگراني ما از بين مي‌رود چون همواره خود را آماده مي‌پنداريم و حقيقتاً هم آماده هستيم"

زبان انگليسي : زبان انگليسي نيز از درس‌هاي مهم است. اگر چه در سال‌هاي گذشته اكثر سؤالات زبان مربوط به Vocabulary بود ولي در سال‌هاي اخير به درك مطلب (comprehension) اهميت زيادي داده مي‌شود؛ بنابراين؛ شما بايد به درك مطلب ولغات اهميت بدهيد. علاوه بر اين، سؤالاتي از گرامر و پر كردن جاهاي خالي پيش روي شما خواهد بود . براي يادگيري لغات انگليسي از روش فيش‌برداري استفاده كنيد. البته بهتر است معني لغات را در جلوي آن ننويسيد بلكه در پشت كاغذ بنويسيد و سعي كنيد معني لغات را خودتان بيابيد و كمتر به پشت كاغذ مراجعه نماييد. در ضمن براي هر لغت، جمله‌اي بسازيد (جمله‌سازي)؛ علاوه بر اين، شما مي‌توانيد براي هر لغت، چند جمله از كتاب پيدا كنيد و لغات را در متن جمله ياد بگيريد.

 

"جمله‌سازي در زبان انگليسي اهميت زيادي دارد و علاوه بر اينكه شما لغات را ياد مي‌گيريد، گرامر و comprehension شما نيز تقويت خواهد شد."

 

- براي موفقيت در تست‌زني زبان انگليسي ، مطالعة كتاب «گرامر انگليسي از دبيرستان تا دانشگاه»، تأليف عباس فرزام، چاپ بيست و ششم را اكيداً توصيه مي نمايم . اگر زبان انگليسي شما خوب باشد به راحتي مي توانيد به تمام سؤالات جواب بدهيد ولي اگر نتوانستيد جواب مورد نظر را پيدا كنيد از نظر گرامري به سؤال دقت كنيد و ببينيد جواب مورد نظر چه نوع كلمه‌اي مي‌تواند باشد: فعل، فاعل، صفت، قيد، اسم، حرف اضافه، ضمير و...

 

"باز هم تأكيد مي‌شود كه در سال‌هاي اخير به درك مفاهيم مطالب درسي اهميت زيادي داده مي‌شود."

 

- معارف اسلامي و قرآن : معارف اسلامي و قرآن از درس‌هاي مهم كنكور است. اگر شما مي خواهيد در رشتة مورد علاقه خويش قبول شويد بايد اين درس را بالاي 90 درصد بزنيد، زيرا اكثر داوطلبين، اين درس را 80-70 در صد مي‌زنند. براي اينكه شما بتوانيد اين درس را بالاي 90 درصد بزنيد بايد :
1 - تمام تست‌هاي كنكور سال‌ هاي قبل را مطالعه نماييد.
2 - از اصل شبيه‌‌ سازي و برگشت بهره بگيريد.
3 - موقعي كه آيات قرآني را مطالعه مي‌نماييد به مناسبت نزول آيات توجه كنيد و معني و مفهوم و منظور آيات را دريابيد.
4 - به متن آيات و روايات توجه كنيد، و كلمات خاصي را كه معاني و مفهوم‌ هاي خاصي دارند از متن آنها در بياوريد.
5 - به ريزه‌كاري‌هاي اين درس آشنا شويد.

- عربي : از دروس خيلي مهم كنكور است ولي برخي از داوطلبين به اين درس آنطوري كه بايد اهميت نمي‌دهند. توجه داشته باشيد كه چون سؤالات عربي گاهي مشكل طراحي مي‌شوند و از طرف ديگر، اين درس از طرف عده‌اي از داوطلبين مورد توجه قرار نمي گيرد؛ بنابراين، مي‌تواند براي شما سرنوشت‌ساز باشد. براي يادگيري لغت عربي از روش فيش‌برداري استفاده نماييد.

 

"اگر چه اكثر سؤالات عربي از صرف و نحو و قواعد داده مي‌شود ولي در سال‌هاي اخير به درك مطلب و مفاهيم متن درس ها توجه شده است. به هر حال شما بايستي تمام موضوعات عربي را مطالعه نماييد."

 

- در فرصت‌هاي مناسب، جملات عربي را از نظر قواعد، تجزيه و تحليل نماييد.
باز هم تكرار مي كنم : نحوة طراحي سؤالات، از سالي به سال ديگر، ممكن است متفاوت باشد؛ بنابراين، ‌هر دانش‌آموزي كه به درك مفاهيم توجه نمايد موفق خواهد شد.

" كنكور مانند بازي فوتبال قابل پيش‌بيني نيست. "

 سعید غیاثوند | مشاور و برنامه ریز کنکور

موفق باشيد

articles

Our Rating: 94% - 31 votes
94%

راه های ارتباطی با سعید غیاثوند

locationآدرس آموزشکاه : تهران، رسالت، خیابان هنگام، نرسیده به فرجام، ساختمان عتیق، پلاک ۳۹، واحد ۱۳
mobileموبایل : 09199100315 تعیین وقت
phoneشماره تلفن : 02126473180
instaاینستاگرام: saeed_ghiasvand_konkoor
instaآپارات: saeedghiasvand

حاضرین در سایت

ما 383 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

آمار سایت

کاربران
88
مطالب
214
نمایش تعداد مطالب
218621

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت برای سعید غیاثوند محفوظ می باشد | طراح سایت ابراهیم پور

اشکال یابی جوملا

جلسه

اطلاعات مشخصات

حافظه استفاده شده

پرس و جو پایگاه داده