
- بازدید: 728
اهمیت خلاصه نویسی و تاثیر آن در کنکور
واژه خلاصه نویسی به گوش همتون خورده و یه جورایی باهاش آشنایی دارین اما به احتمال زیاد نحوه ی درستِ خلاصه نویسی و کوتاه کردن نکات رو نمیدونین. به علت حجم زیاد نکات دروسی که باید مطالعه بشه خلاصه نویسی خیلی به کارتون میاد و موثر اما با روشی که بهت میگم...
- واژه خلاصه نویسی به گوش همتون خورده و یه جورایی باهاش آشنایی دارین اما به احتمال زیاد نحوه ی درستِ خلاصه نویسی کردن رو نمیدونین. به علت حجم زیاد نکات دروسی که باید مطالعه بشه خلاصه نویسی خیلی به کارتون میاد اما با روشی که بهت میگم! وگرنه فقط وقتت رو میگیره و کاربردی هم برات نخواهد داشت! خلاصه نویسی اگر درست انجام بشه باعث میشه که بتونی درسها رو سریعتر مرور کنی علاوه بر این باعث میشه نکاتی که به صورت پراکنده تو متن کتاب وجود داره یه جا جمع بشه و از پراکند خونی جلوگیری بشه.
"چند نوع روش خلاصه نویسی وجود داره :
1- یادداشت برداری :
اصلی ترین شکل خلاصه نویسی و یادداشت برداری به این صورت که باید از متنی که داری میخونی کلیدی ترین مفهومش رو توی دفتر جداگانه یادداشت کنی. نکته ای که خیلی مهمه اینه که این مفهوم کلیدی باید تداعی گر باشه یعنی همه اون چه که پاراگراف و متن قصد داره منتقل کنه رو برسونه و یادآوری کنه.
2 - حاشیه نویسی :
کلیدی ترین جمله هر پاراگراف استخراج میشه و به زبان خودتون تو حاشیه کتاب یا جزوه نوشته میشه همچنین اگر به سوالی برخوردی که مربوط به همون پاراگراف میشه سوال رو کنار پاراگراف حاشیه نویسی کن.
3 - خط کشی زیر جملات و علامت گذاری :
علامت گذاری سریع ترین این روش برای مطالعه است زمانی که مطلبی رو مطالعه می کنی جایی که برات سوالی پیش میاد یا مطلب رو کامل متوجه نمیشی از علامت سوال(؟) استفاده کن. هرجا حس کردی پاراگرافی سوال خیزه و حاوی نکات مهم و خطرناکه ممکنه ازش سوال طرح بشه از علامت تعجب(!) استفاده کن. جایی که به یک عبارت کلیدی برخوردی دور یا زیرش خط بکش یا اون رو هایلایت کن. پاراگراف های مهم رو با علامت ضربدر مشخص کن. یادت نره که همه این کارها رو با مداد انجام بده چون گاهی اوقات نیاز که علامتت رو تغییر بدی.
4 - دسته بندی :
مطالب مختلفی رو که میشه توی دست قرار داد رو یه جا بنویس مثل شاعران یک قرن.
سعید غیاثوند | مشاور و برنامه ریز کنکور
موفق باشيد